TÁJÉKOZTATÓ

Baross Gábor Általános Iskola

Budapest VII. ker., Hernád utca 42-46.


Az egy épületként működő két iskolaépületet az 1900-as évek elején építették. Az épület felújítása két fő ütemben történik kiegészülve egy harmadik ütemmel, melynek keretén belül két új sportudvar kerül kialakításra.


I. ütem

Baross Gábor Általános Iskola épületének rekonstrukcióját érintő I. ütem keretén belül az iskola új külső liftházat kapott. Belső átalakítások az iskola terjes területét érintik, ennek keretében a hidegburkolatok cserére kerültek.

Külső munkák kapcsán a tetőzet és a veszélyt elhárító homlokzati munkák történtek, valamint a külső nyílászárók cseréje.


II. ütem

Ebben az ütemben az iskola homlokzata került felújításra. Az utcai homlokzatok homokkő burkolatának nagynyomású tisztítása, az emeleti szintek festése valamint a belső udvari homlokzati dísztégla pótlása, tisztítása és a festett felületek vakolatjavítása, festése képezte a beruházás tárgyát. Ebben az ütemben valósult meg az iskola gázvezeték kiváltása. Kémény és szellőző áthelyezése a homlokzatról a gépészeti aknába. Ebben az ütemben az iskola új audiovizuális rendszerrel bővült.


III. ütem

A Baross Gábor Általános Iskola felújítási projektjéhez kapcsolódó udvar rekonstrukció két sportudvar létesítését tartalmazta. Az átalakítás érintette az udvari vízellátás és vízelvezetés kialakítását. Beruházás keretében az Európai Unió normarendszerének megfelelő sportudvarok valósultak meg, valamint az udvar egész területe új térkő burkolatot kapott zöld felültetekkel kombinálva, ahol a tanulók számára az aktív kikapcsolódás mellett pihenés is biztosított. A két udvar közötti elválasztó falon található ivókút szintén felújításra került.

Jelenlegi beruházás átadás-átvétele 2012. augusztus 31.

ERZSÉBET TERV

ZÖLD BERUHÁZÁS

MEGÚJULÓ GONDOSKODÁSI FORMÁK

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS PROGRAMOK