ÖRKÉNY KERT – 2012. AUGUSZTUS 25.

Az Örkény Kert az Örkény Színház és az erzsébetvárosi Önkormányzat közös szabadtéri kulturális rendezvénye, melyet az idén immáron másodszorra rendezünk meg a Madách Téren.

Az Örkény kert rendezvény az Erzsébet terv program kiemelt rendezvénye, amely azért is nagyon fontos, mert - a városfejlesztés, kulturális- oktatási programok, megújuló gondoskodási formák mellett - a zöld beruházásokra is nagy hangsúlyt fektet.

Ezen a napon a parkoló kiürítésével, a kocsikkal zsúfolt, repedezett aszfaltszőnyeg helyett, növényekkel díszített teret hozunk létre, ahová egy nagyobb és egy kisebb színpadot állítunk fel. A programokra reggel tíz és este tíz óra között kerül sor. A koncerteket a nagyszínpadra tervezzük, de az egész téren és a színház előcsarnokában is zajlanak programok, egész nap. 

Szándékunk, hogy felhívjuk a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi életterek hangulatára és fontosságára, hogy ébren tartsuk az erzsébetvárosi és általában a budapesti polgárok érdeklődését a kerület magas igényű kulturális hagyományai iránt. Tájékoztassuk őket az Örkény Színház munkájáról, jövő évadának részleteiről. Felidézzük a Madách tér múltját és felhívjuk a környék lakóinak figyelmét arra, hogy mennyi lehetőség rejlik a jövőjében. A programok összeválogatásánál minden korosztály igényeit figyelembe vettük, hogy teljes családok élvezhessék ezt a napot.

ERZSÉBET TERV

ZÖLD BERUHÁZÁS

MEGÚJULÓ GONDOSKODÁSI FORMÁK

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS PROGRAMOK