Egészségügyi intézmények felújítása


Erzsébetváros Önkormányzata 2011-től folyamatosan újítja fel a kerületben lévő egészségügyi intézményeket. Az Erzsébet Terv keretén belül megvalósuló beruházások célja az intézmények mind esztétikai mind az Európai Unió elvárásainak megfelelő kialakítása. Ennek értelmében a felújításoknál fontos szempont volt a létesítmények lehetőség szerinti akadálymentesítése; ez érinti a közlekedő útvonalakat, vizes helyiségeket és az alkalmazott burkolatokat. A kerület vezetésének célja, hogy a betegeket és kísérőiket barátságos, tiszta, megfelelő műszaki állapotú intézmények fogadják.

Eddig a Klauzál utca 23. és a Rottenbiller utca 27. szám alatti egészségügyi intézetek kerültek átadásra.

A Klauzál utca 23. szám alatt megtörtént az épület külső homlokzatán lévő kőburkolat részleges cseréje, valamint a külső falfelületek graffiti mentesítése, a portál cseréje. Az intézmény külső és belső nyílászárói felújításra kerültek, melyet egy teljes körű belső festés és burkolás egészített ki. A beruházás tárgyát képezte még a vizesblokkok és a meglévő gépészeti rendszer felújítása.

A Rottenbiller utca 27. szám alatti Csecsemő és gyermek-egészségügyi szolgálat épületén a külső és a belső nyílászárók teljes körű felújítása, valamint az összes helyiség festése valósult meg. Az intézmény gépészeti rendszere is felújításra került, illetve egyes vizesblokkokban új szaniterek lettek elhelyezve.

Jelenleg még folyamatban van a Hevesi Sándor tér 1. szám alatti orvosi rendelő felújítása. A kivitelezési munkák 2012. június 5-én kezdődtek, a befejezés várható időpontja 2012. szeptember 30. napja.

Az átalakítással egy 35 fős váró, 5 db orvosi rendelő és a működéshez szükséges helyiségek (beteg és dolgozói vizesblokkok, öltözők, irattár) kialakítása valósul meg. A teljes elektromos és épületgépészeti rendszer cseréjére is sor kerül majd, továbbá új válaszfalak biztosítják a terek megfelelő tagolását, kihasználását. Az épület homlokzata változatlan marad, így illeszkedik a megszokott városi környezetbe. A bejárati ajtó pedig mozgáskorlátozottak által is biztonságosan használható lesz.

ERZSÉBET TERV

ZÖLD BERUHÁZÁS

MEGÚJULÓ GONDOSKODÁSI FORMÁK

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS PROGRAMOK